Rritja e pagës minimale në sektorin publik dhe privat

Paga minimale në vend do të rritet nga 1 prilli. Nga 34 mijë lekë do të shkojë në 40 mijë lekë. Rritja e miratuar në Këshillin e Ministarve është 6 mijë lekë bruto dhe kjo pagë do t’i atribuohet sektorit privat dhe publik. Çdo punëmarrës dhe punëdhënës duhet të respektojë vendimi ne  pagës minimale që nga prilli që do të thotë në maj do të jetë e reflektuar kjo rritje. Paga minimale është më e ulëta në rajon. Në 3 vite synojmë që të mos jetë paga më e ulët në rajon dhe Shqipëria të jetë një vend që të tërheqë aftësinë e punës dhe jo vetëm për forcën e lirë punëtore”, theksoi ajo dhe mohoi që po rritet për arsye elektorale.

Burimi: https://a2news.com/2023/03/01/nga-data-1-prill-rritet-paga-minimale-ibrahimaj-do-te-vijoje-te-rritet/