Kompania hungareze 4iG blen aksionet e Albtelekom dhe One Communications

4iG hungareze ka blerë 99,899% aksione indirekte të One Telecommunications (ONE) pas miratimit nga Autoriteti Shqiptar i Konkurrencës, si dhe ka mbyllur blerjen e shumicës së aksioneve (80.27%) të ALBtelecom.

ALBtelecom është ofruesi kryesor i linjës fikse të zërit, internetit dhe TV në Shqipëri dhe ka një infrastrukturë të jashtëzakonshme telekomunikacioni, përfshirë rrjetin më të madh optik në Shqipëri. Aksionet e ALBtelecom mbaheshin më parë nga kompania turke „Çalik Holding“. Si pjesë e transaksionit, Çalik Holding u bë investitor institucional në 4iG.

Me 632 shtyllat e transmetimit, të cilat janë të përshtatshme për komunikime celulare 5G, përveç shërbimeve 4G/LTE, infrastruktura e ONE është gjithashtu e shkëlqyer në krahasim me kompanitë në rajon. Blerja shënon një hap të mëtejshëm në strategjinë e zgjerimit të 4iG në Ballkanin Perëndimor.

Gellért Jászai, CEO i 4iG, u shpreh: “Ne jemi krenarë që Grupi 4iG është bërë lider në tregun shqiptar të telekomunikacionit falë blerjeve të suksesshme të One Telecommunications dhe ALBtelecom dhe një nga investitorët më të mëdhenj të huaj në vend. Ne duam të jemi të pranishëm afatgjatë në vend me synimin për të kontribuar në zhvillimin dhe transformimin digjital të vendit. Ne duam të hyjmë në tregun e vendit të Ballkanit Perëndimor me zgjidhjet tona të IT-së, përveç shërbimeve tona të telekomunikacionit.”