Aeroporti i dytë ndërkombëtar përurohet në Shqipëri.

© Kukes International Airport

Aeroporti i dytë ndërkombëtar civil në Shqipëri u hap në Kukës të dielën pasdite, 18 prill 2021. Për inaugurimin, të ndjekur nga Kryeministri shqiptar Edi Rama, një aeroplan nga linja ajrore "Air Albania" zbarkoi nga Londra përmes Tiranës në aeroportin e ri në Kukës. Aeroporti ndërkombëtar i Kukësit quhet "Zayed-Flatrat e Veriut" dhe është vetëm disa kilometra nga kufiri me Kosovën. Aeroporti i ri u bë i mundur nga një investim prej rreth 22 milion euro dhe negociata të gjata me linjat ajrore që do të përdorin aeroportin e ri në të ardhmen.

Fluturimet e rregullta në Aeroportin Ndërkombëtar të Kukësit pritet të fillojnë në maj. Nga Kukësi mund të fluturoni për në Zyrih, Bazel, Milano, Londër, etj. Deri më tani, aeroporti i ri ka 110 të punësuar. Aeroporti i Kukësit ka një sipërfaqe rreth 100 hektarë dhe një pistë prej 2.2 kilometrash, nga e cila 4 aeroplanë mund të ngrihen brenda një ore. Pritet që rreth 500,000 pasagjerë të udhëtojnë gjatë një viti. Aeroporti i Kukësit është projektuar si një aeroport me fluturime Low-Cost.

Gjithashtu, një kontratë koncesioni për ndërtimin e aeroportit të tretë ndërkombëtar në Vlorë u nënshkrua po këtë muaj.

Burimi: Voice of America